• Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • YouTube
  • LinkedIn
ד"ר דרור רובינסון – תזונה למניעת מחלות
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
ראשי » מזונות מסוכנים לבריאות » מהו חומר משמר E211?

מהו חומר משמר E211?

5 בפברואר 2019 5:19

חומר משמר E211

סודיום בנזואט (Sodium benzoate) הוא חומר משמר אשר מסומן כ E211  .

חומר זה שכיח למדי בתעשיית המזון ועלול לגרום לפגיעה גופנית של ממש כאשר נצרך כחלק ממזון תעשייתי.

בגלל חשש להיותו גורם מסרטן בריכוזים גבוהים, רשות המזון האמריקאית (FDA) מאפשרת הוספה שלו בריכוז של מקסימום 0.1%. מחקר מצביע כי השלוב של סודיום בנזואט וצבעי מאכל קשור להופעה של הפרעות קשב וריכוז.

תוסף זה משמש בתעשיית המזון לדיכוי התפתחות של בקטריות במזון.  מנגנון הפעולה של החומר הינו על ידי פגיעה בחומר התורשתי (DNA) ונראה כי בבני אדם קיימת פגיעה דומה.

חשיבות מיוחדות נודעת להימנעות מצריכה של החומר ביחד עם ויטמין C – נמצא כי סודיות בנזואט כאשר הוא מעורבב עם ויטמין C – שילוב אשר קיים בחלק מן המשקאות הקלים, עלול לגרום ליצירת החומר המסרטן "בנזן".  חומר זה עלול לגרום בעיקר להתפתחות סרטן הדם.

מנגנון נוסף של E211 מתבטא בפגיעה בחיוניות התאים. פגיעה זו תתבטא בעייפות, חולשה ובהמשך בהופעה של מחלות ניווניות שונות כולל סרטן.

אומנם תוסף  E211מאפשר להאריך את חיי המדף של מזון תעשייתי אך זאת על חשבון אורך חייהם ואיכות חייהם של אנשים הצורכים מזון תעשייתי זה.

מה ניתן לעשות כדי להימנע מפגיעה בתאים?

  1. להימנע עד כמה שניתן מצריכת אוכל תעשייתי ולצרוף במקומו אוכל טבעי ואורגני
  2. להימנע מצריכת מוצרי מזון שעברו הנדסה גנטית
  3. להימנע מצריכת מוצרים המכילים E211
  4. לצרוך מזון המכיל את נוגד החמצון גלוטטיון – על ידי תזונה המכילה פירות וירקות כמו גם סוגי בשר מסוימים.

חוסר של גלוטטיון הינו שכיח במחלות כרוניות רבות.  סיבה שכיחה לרמת גלוטטיון נמוכה בגוף הינה צריכה של אוכל תעשייתי ובפרט אוכל עשיר בסוכר.

נמצא כי שימוש במיצוי של צמח המורינגה יכול להעלות את רכוז הגלוטטיון בדם ואף למנוע רעילות של פארצטמול (אקמול) – אחד ממשככי הכאבים השכיחים.

בישראל קיים יצור של צמח המורינגה באזור עמק חפר ואנשים שצורכים כמות רבה של תרופות לאורך זמן יתכן ויעשו טוב אם יוסיפו את עלי המורינגה לתפריטם.

כמובן ניתן לצרוך את צמח המורינגה גם כתוסף תזונה (וניתן להשיג אותו בחנויות הטבע).

 

 

 

« פוסט קודם
פוסט הבא »
פופולארי
חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית
כללי

חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית

ד"ר דרור רובינסון 11 בינואר 2020

דלקת מפרקים נוונית הינה נפוצה ביותר בהזדקנות. למעשה, היא כה נפוצה שיש הסבורים שהינה בלתי נמנעת בהזדקנות. למעשה נראה כי

סקירה יומית
עקבו אחרינו
Tweets by drorrobinson
תן לנו לייק
פיברומיאלגיה וקנאביס רפואי
קנאביס רפואי לכאבי גב
קטגוריות
  • דיאטה קטוגנית (6)
  • כללי (24)
  • מזונות מסוכנים לבריאות (4)
  • מניעת סוכרת (9)
  • תזונה נכונה (18)
כל הזכויות שמורות לד"ר דרור רובינסון
תנאי שימוש באתר   הצהרת נגישות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס