• Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • YouTube
  • LinkedIn
ד"ר דרור רובינסון – תזונה למניעת מחלות
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
ראשי » דיאטה קטוגנית » מדוע צנחה מניית שומרי משקל?

מדוע צנחה מניית שומרי משקל?

8 בספטמבר 2019 13:10

צניחת מנית שומרי משקל

תמיכה מפתיעה לאמת שמצויה בברות הקטוגנית התקבלה לפני מספר חודשים מהודעת בורסה של חברת 'שומרי משקל' (WW)

מנכ"לית החברה מינדי גרוסמן מציינת כי התמוטטות מחיר המניה נובע מתוצאות עסקיות לא טובות. מינדי מאשימה את הדיאטה הקטוגנית בכך שאנשים נוטים להתרחק מדיאטה הכוללת פחמימות ומבוססת על ספירה קפדנית של קלוריות כדי לגרום לירידה במשקל.

נראה כי הדור הצעיר בעיקר נוטה לכוון של דיאטה קטוגנית ובריאה יותר.

ד"ר גורגיה אדה מציינת כי הירידה של ערך המניה נובע מכך שאנשים פונים לתזונה שמבוססת על הבנה מעמיקה יותר של המטבוליזם ומנגנוני חילוף החומרים של הגוף

ד"ר אנדראס אינפלדט מציין השרות החלופי שקרוי רופא דיאטה (DIET DOCTOR) מהווה תחרות קשה לשומרי משקל.

גברת קריסטינה בראתווית שהינה אנליסטית של חברת JP MORGAN מורידה את הצפי של מחיר המנייה של 'שומרי משקל' בגין תחרות זו.  השרות הקרוי 'רופא דיאטה' מתבסס על טיפול בדיאטה קטוגנית. כאשר בודקים מספר חיפושים של המילה קטו בגוגל רואים עליה תלולה בשנתיים האחרונות

עקרונית הגוף יכול לעבוד על שני סוגים של 'דלק'. סוכר או שומן. ברות שגרתית מבוססת על פחמימות שונות כגון לחם, פסטה, סוכר או סוכר פירות.  תזונת קטו מתבססת על שריפת שומן.  במהלך פירוק השומן נוצרים חומרים שנקראים קטונים. בדרך כלל הברות המבוססת על שומן קרויה קטו – קיצור של קטונים.

חשוב ביותר במהלך דיאטת קטו להימנע לחלוטין מאוכל מתועש. תזונת קטו הינה עשירה באנרגיה למרות שלא אוכלים בה כמעט פחמימות.  מדוע תזונה זו יעילה?

נראה כי הגוף האנושי אינו בנוי לאכילה של כמויות פחמימות גדולות. בעבר הרחוק האדם הקדמון  אכל בעיקר חומרים שאינם פחמימות כגון שומן וחלבון. בגלל שחלק מן החלבון יכול להפוך לסוכר בתהליך חילוף החומרים יש להקפיד על כמות חלבון נמוכה יחסית בתזונה זו.

לאור השימוש בכמות גדולה יחסית של שומן, נגרמת תחושה של שובע שאינה אופיינית לתזונת דיאטה שגרתית.

ישנם חומרי מזון עם מעט פחמימות כגון חמאה, שמן, שמנת וגבינה עשירת שומן.

גם דגים ובשר אדום הינם מרכיב רצוי בתזונה הקטוגנית אם כי עדיף להגביל את הצריכה שלהם לאור העובדה שהם מכילים חלבון.

בין הירקות הרצויים לאכילה כחלק מהתזונה הקטוגנית נכללים אבוקדו, אספרגוס, חסה, כרוב וכן זיתים.

פחות רצויים הינם ירקות שגדלים מעל לאדמה כגון מלפפון, קישוא, חציל, עגבנייה, ברוקולי פלפל וכרוב ניצנים. בנוסף, יש להגביל את כמות צריכת הגזר.

לגבי פירות – ככלל רצוי להימנע מצריכת פירות למעט גרגירי יער ותות שדה.

תמיכה מפתיעה לאמת שמצויה בברות הקטוגנית התקבלה לפני מספר חודשים מהודעת בורסה של חברת 'שומרי משקל' (WW)

מנכ"לית החברה מינדי גרוסמן מציינת כי התמוטטות מחיר המניה נובע מתוצאות עסקיות לא טובות. מינדי מאשימה את הדיאטה הקטוגנית בכך שאנשים נוטים להתרחק מדיאטה הכוללת פחמימות ומבוססת על ספירה קפדנית של קלוריות כדי לגרום לירידה במשקל.

נראה כי הדור הצעיר בעיקר נוטה לכוון של תזונה קטוגנית ובריאה יותר.

ד"ר גורגיה אדה מציינת כי הירידה של ערך המניה נובע מכך שאנשים פונים לתזונה שמבוססת על הבנה מעמיקה יותר של המטבוליזם ומנגנוני חילוף החומרים של הגוף

ד"ר אנדראס אינפלדט מציין השרות החלופי שקרוי רופא דיאטה (DIET DOCTOR) מהווה תחרות קשה לשומרי משקל.

גברת קריסטינה בראתווית שהינה אנליסטית של חברת JP MORGAN מורידה את הצפי של מחיר המנייה של 'שומרי משקל' בגין תחרות זו.  השרות הקרוי 'רופא דיאטה' מתבסס על טיפול בדיאטה קטוגנית. כאשר בודקים מספר חיפושים של המילה קטו בגוגל רואים עליה תלולה בשנתיים האחרונות

עקרונית הגוף יכול לעבוד על שני סוגים של 'דלק'. סוכר או שומן. ברות שגרתית מבוססת על פחממות שונות כגון לחם, פסטה, סוכר או סוכר פירות.  תזונת קטו מתבססת על שריפת שומן.  במהלך פירוק השומן נוצרים חומרים שנקראים קטונים. בדרך כלל הברות המבוססת על שומן קרויה קטו – קיצור של קטונים.

חשוב ביותר במהלך דיאטת קטו להימנע לחלוטין מאוכל מתועש. תזונת קטו הינה עשירה באנרגיה למרות שלא אוכלים בה כמעט פחמימות.  מדוע ברות זו יעילה?

נראה כי הגוף האנושי אינו בנוי לאכילה של כמויות פחמימות גדולות. בעבר הרחוק האדם הקדמון  אכל בעיקר חומרים שאינם פחמימות כגון שומן וחלבון. בגלל שחלק מן החלבון יכול להפוך לסוכר בתהליך חילוף החומרים יש להקפיד על כמות חלבון נמוכה יחסית בתזונה זו.

לאור השימוש בכמות גדולה יחסית של שומן, נגרמת תחושה של שובע שאינה אופיינית לתזונת דיאטה שגרתית.

ישנם חומרי מזון עם מעט פחמימות כגון חמאה, שמן, שמנת וגבינה עשירת שומן.

גם דגים ובשר אדום הינם מרכיב רצוי בתזונה הקטוגנית אם כי עדיף להגביל את הצריכה שלהם לאור העובדה שהם מכילים חלבון.

בין הירקות הרצויים לאכילה כחלק מהתזונה הקטוגנית נכללים אבוקדו, אספרגוס, חסה, כרוב וכן זיתים.

פחות רצויים הינם ירקות שגדלים מעל לאדמה כגון מלפפון, קישוא, חציל, עגבנייה, ברוקולי פלפל וכרוב ניצנים. בנוסף, יש להגביל את כמות צריכת הגזר.

לגבי פירות – ככלל רצוי להימנע מצריכת פירות למעט גרגירי יער ותות שדה.

האם נדרש פיקוח רפואי כדי להתחיל בדיאטה קטוגנית? הקליקו על הקישור לקריאה

 

« פוסט קודם
פוסט הבא »
פופולארי
חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית
כללי

חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית

ד"ר דרור רובינסון 11 בינואר 2020

דלקת מפרקים נוונית הינה נפוצה ביותר בהזדקנות. למעשה, היא כה נפוצה שיש הסבורים שהינה בלתי נמנעת בהזדקנות. למעשה נראה כי

סקירה יומית
עקבו אחרינו
Tweets by drorrobinson
תן לנו לייק
יתרונות בריאותיים של פטריות
קנאביס רפואי לכאבי גב
קטגוריות
  • דיאטה קטוגנית (7)
  • כללי (28)
  • מזונות מסוכנים לבריאות (4)
  • מניעת סוכרת (15)
  • תזונה נכונה (33)
כל הזכויות שמורות לד"ר דרור רובינסון
תנאי שימוש באתר   הצהרת נגישות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס