בניסוי שערכה החוקרת אבהה צוהאן, נמצא כי באגוז המלך קיים חומר מסוים המונע את התפתחות מחלת האלצהיימר, בנוסף באגוז המלך קיים ויטמין העוזר לצמצם את התחלואה כתוצאה ממחלה קשה זו.
חלבון עמילואיד בטא הוא מונח בביוכימיה המתאר משקע בלתי מסיס של חלבון. למשקע זה יש תפקיד משמעותי בהתפתחות מחלת האלצהיימר. כחלק מהניסוי גילתה החוקרת שבאגוז מלך נמצא חומר אשר מספק הגנה כנגד יצירת משקע זה, ובכך כמובן צריכת אגוז המלך מקטינה את הסיכוי לחלות באלצהיימר.
גם לאחר התפתחות המחלה, עדיין לאגוז המלך יש יכולת לצמצם את הפגיעה ולעזור להילחם במחלה – כך דיווחה החוקרת אבהה צוהאן, אשר בניסויה ניתן היה לראות שאצל מי שקיבלו בתפריטם אגוז מלך ניתן היה לדווח על שיפור בלמידה, בזיכרון, יכולות מוטוריות טובות יותר ופחות חרדה לעומת מי שלא קיבלו בתפריטם את אגוז המלך.
לפי הניסוי ניתנה המלצה לצרוך 28 עד 42 גרם אגוזי מלך בכל יום.
אגוזי המלך הם האגוזים הנפוצים ביותר לשימוש במטבח הישראלי, אז קדימה בואו נבשל:
מתכון לגרנולה:
מצרכים-
- 40 גרם אגוזי מלך
- 32 גרם שקדים
- 26 גרם פקאנים
- 2 כפות שטוחות של קוקוס טחון
- כוס/ 125 גרם שיבולת שועל
- חצי כוס/ 172 גרם דבש או מייפל טבעי
- 60 מ"ל שמן קוקוס
אופן ההכנה-
- קוצצים את כל סוגי האגוזים לתוך קערה גדולה.
- מוסיפים את כל הרכיבים לקערה ומערבבים היטב.
- משטחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ20 דקות (או עד הזהבה- להימנע מאפיית יתר) על תנור שחומם מראש ל150 מעלות.
- בתאבון 😊
מתכון לממרח פסטו טבעוני:
מצרכים-
- צרור/ 130 גרם בזיליקום
- צרור/ 114 גרם פטרוזיליה
- 3/4 כוס אגוזי מלך
- שן שום
- כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 15 מ"ל מיץ לימון
אופן ההכנה-
- במעבד מזון נטחן את כל המצרכים מלבד המלח, פלפל שחור והלימון. במידה והמרקם לא יוצא אחיד ניתן להוסיף עוד שמן זית לפי הצורך.
- לאחר קבלת המרקם הרצוי נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
- נוסיף מעל מיץ לימון על מנת שישמר יותר זמן ולשדרג את הממרח.
- לשמור במקרר.
- בתאבון 😊