• Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • YouTube
  • LinkedIn
ד"ר דרור רובינסון – תזונה למניעת מחלות
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
ראשי » תזונה נכונה » ספירולינה והשפעתה על מחלה דלקתית של הגוף

ספירולינה והשפעתה על מחלה דלקתית של הגוף

3 באוקטובר 2019 11:09

יותר ויותר עדויות מצטברות לכך שרוב המחלות הכרוניות נובעות מהפרעה דלקתית.

אחד הביטויים של דלקת כרונית הינה עליה של  CRP (חלבון מגיב C).

ספירולינה הינה אצה כחולה-ירוקה שמגודלת בצורה תעשייתית בבריכות גידול.

יש הבדל מהותי בין ספירולינה מיובשת שנמכרת כתוסף מזון ומאבדת חלק גדול מהמרכיבים הנוגדי חמצון שלה לבין ספירולינה טריה.

חשוב לדעת גם מה המקור של האצה. קיים סיכון שמגדלים לא אחראיים המגדלים במים עשירים במתכות או מזהמים כגון גליפוזאט (ראונד-אפ) יכולים לסכן בריאותם של הצרכנים.

לאחרונה, מחקר קליני של קבוצת חוקרים מאוניברסיטת טהרן הדגים שיפור במדדים של השמנה ושל דלקת לאחר טיפול של חודש עם אבקת ספירולינה בהשוואה לקבוצת ביקורת.

הירידה ברמות החלבון הדלקתי CRP לוותה בירידה של רמות טריגליצרידים.  כיום נראה כי בניגוד לרושם במשך שנים שמחלות כרוניות נובעות מרמה גבוהה של כולסטרול הרי כיום לאחר התפתחות התזונה הקיטוגנית, נראה כי ישנה חשיבות גדולה לרמת הטריגליצרידים.

טריגליצרידים הינם שומנים שמועברים לצורך עיבוד בכבד ורמות גבוהות שלהם מעידות לרוב על מעין 'פקק תנועה' בכבד.

כלומר, יש עומס מזון גדול מידי שמונע פינוי שלהם מן הדם.

המינון היעיל של אבקת ספירולינה הינו 2 גרם ליום.

שימוש יומיומי באבקה זו נראה כי מלווה בירידת משקל גוף, היקף מותניים כמו גם תחושת רעב למזון.

Complementary Therapies in Medicine Volume 40, October 2018, Pages 106-112

« פוסט קודם
פוסט הבא »
פופולארי
חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית
כללי

חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית

ד"ר דרור רובינסון 11 בינואר 2020

דלקת מפרקים נוונית הינה נפוצה ביותר בהזדקנות. למעשה, היא כה נפוצה שיש הסבורים שהינה בלתי נמנעת בהזדקנות. למעשה נראה כי

סקירה יומית
עקבו אחרינו
Tweets by drorrobinson
תן לנו לייק
יתרונות בריאותיים של פטריות
קנאביס רפואי לכאבי גב
קטגוריות
  • דיאטה קטוגנית (7)
  • כללי (28)
  • מזונות מסוכנים לבריאות (4)
  • מניעת סוכרת (15)
  • תזונה נכונה (33)
כל הזכויות שמורות לד"ר דרור רובינסון
תנאי שימוש באתר   הצהרת נגישות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס