• Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • YouTube
  • LinkedIn
ד"ר דרור רובינסון – תזונה למניעת מחלות
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
ראשי » מניעת סוכרת » החשיבות של תזונה המכילה אגוזים לשם הגנה על הבריאות במטופלים סוכרתיים

החשיבות של תזונה המכילה אגוזים לשם הגנה על הבריאות במטופלים סוכרתיים

20 בינואר 2020 7:49

אגוזים מומלצים לחולי סוכרת

כידוע, קיים וכוח גדול בקהילה הרפואית בין חסידי התזונה הקטוגנית כאמצעי לרפא מחלות רבות ושונות ובראשן את מחלת הסוכרת לבין הרופאים הדבקים עדיין בהמלצות הישנות של תזונה המבוססת על פחמימות מורכבות.

השבוע התפרסם מחקר גדול וחשוב ביותר המצביע על החשיבות של צריכת אגוזים (המכילים כמות נמוכה של פחמימות וכמות גבוהה של שומנים) לשם הגנה על בריאות של חולי סוכרת.  במחקר זה (Circulation Research 19 Feb, 2019) נבדקו 16,217 גברים ונשים עם סוכרת בתחילת המחקר, או שאובחנו במהלך המעקב.  במהלך יותר ממאתיים אלף שנות אדם שהיו במעקב, נצפו 3,336 מקרים חדשים של מחלות לב וכלי דם ו-5,682 מקרי תמותה.

צריכה גדולה יותר של אגוזים לוותה בסיכון מופחת להסתברות לחלות במחלות לב וכלי דם וכן בהפחתת ההסתברות לתמותה. יחסי הסיכון המתוקן בקרב משתתפים שצרכו חמש מנות אגוזים בשבוע (כאשר מנה אחת מקבילה ל-28 גרם), בהשוואה לאלו שצרכו פחות ממנה אחת בחודש, עמדו על 0.83 בהערכת הסתברות לחלות במחלות לב וכלי דם, 0.80 בהערכת הסתברות לחלות במחלת לב כלילית, 0.66 להערכת תמותה עקב מחלות לב וכלי דם ו-0.69 להערכת תמותה מכל-סיבה. החוקרים לא זיהו קשר בין צריכת אגוזים כוללת ובין הסיכון להיארעות אירוע מוחי או תמותה עקב ממאירות.

צריכה רבה יותר של אגוזי עצים לוותה בסיכון נמוך יותר לכלל מחלות לב וכלי דם, היארעות מחלת לב כלילית ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם, ממאירות או מכל-סיבה, בעוד שצריכת בוטנים נקשרה עם ירידה בתמותה מכל-סיבה בלבד.

ממצא זה הינו הגיוני היות וצריכה של בוטנים הינה בעייתית היות ובבוטנים ישנה כמות גדולה יחסית של פחמימות. הסיבה שיש בבוטנים כמות גדולה של פחמימות נעוצה בכך שבוטנים אינם אגוזים אלא קטניה. הבלבול נובע מכך שהם לרוב נמכרים בחנויות באזור האגוזים.

בבוטנים יש כ – 25% פחמימות וצריכה שלהם עלולה להוציא מטופל מהמצב הקטוגני.

האגוז המומלץ לצריכה בדיאטה קטוגנית הינו אגוז המקדמיה. אגוזים אחרים בעלי תכונות התומכות בקטוזיס והאצה של חילוף חומרים במיטוכונדריות הינם אגוזי ברזיל, אגוזי פקאן ואגוזי מלך.

יש להקפיד על צריכת האגוזים טריים ולא קלויים. במידה וקולים האגוזים, עדיף לעשות זאת בבית ולהקפיד על שימוש בשמן קוקוס או חמאה ולא בשמן צמחי תעשייתי כגון שמן סויה או כותנה (שמנים צמחיים אלו הינם דלקתיים באופיים). הקליקו כאן לסרטון בנושא שמנים מומלצים לתזונה קטוגנית. 

« פוסט קודם
פוסט הבא »
פופולארי
חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית
כללי

חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית

ד"ר דרור רובינסון 11 בינואר 2020

דלקת מפרקים נוונית הינה נפוצה ביותר בהזדקנות. למעשה, היא כה נפוצה שיש הסבורים שהינה בלתי נמנעת בהזדקנות. למעשה נראה כי

סקירה יומית
עקבו אחרינו
Tweets by drorrobinson
תן לנו לייק
יתרונות בריאותיים של פטריות
קנאביס רפואי לכאבי גב
קטגוריות
  • דיאטה קטוגנית (7)
  • כללי (28)
  • מזונות מסוכנים לבריאות (4)
  • מניעת סוכרת (15)
  • תזונה נכונה (33)
כל הזכויות שמורות לד"ר דרור רובינסון
תנאי שימוש באתר   הצהרת נגישות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס