• Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • YouTube
  • LinkedIn
ד"ר דרור רובינסון – תזונה למניעת מחלות
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
ראשי » תזונה נכונה » מדוע סובלת האוכלוסייה ממחסור במרכיבים תזונתיים בעולם המערבי?

מדוע סובלת האוכלוסייה ממחסור במרכיבים תזונתיים בעולם המערבי?

5 באפריל 2020 12:25

מחסור במרכיבים תזונתיים

אנחנו חיים בחברת שפע ולכאורה אין גבול לגודל סניפי המרכולים ומבחר המוצרים הנמכרים בהם.

למרות זאת, מסיבות שהן לכאורה לא מובנות ישנם יותר ויותר אנשים שסובלים מחסר במרכיבי מזון. לדוגמא, במחקר שערך ד"ר דרור רובינסון בבית חולים השרון לפני מספר שנים, נמצא כי כ 60 עד 80 אחוז מן המטופלים באורתופדיה בגלל כאבי ברכיים או גב סובלים מירידה של רמת ויטמין D.

למרות השמש הישראלית הצורבת שאמורה לכאורה לגרום ליצור של ויטמין D בעור, אנו רואים כי מרבית המטופלים סובלים מחוסר של ויטמין D. מה גם שאף יש העשרה של ויטמין D במוצרי מזון רבים כגון חלב, או שמנים מסוימים.

אם כן, מדוע סובלים אנשים מחוסר של מרכיבי מזון בחברת השפע המערבית?
ככל הנראה ישנם 4 מרכיבים המסבירים את החסר: אוכל מתועש אשר עני במרכיבי מזון, מצב של עקה (סטרס) מתמיד, התייבשות כרונית, חומציות נמוכה בקיבה.

מדוע אוכל מתועש הוא עני במרכיבי מזון?
לכאורה מדובר באוכל רב קלוריות, טעים ומאוד עשיר תזונתית. למעשה, לעיתים קרובות, הבשר מיוצר מחיה שגודלה בדרך תעשייתית לרוב עם תזונה מבוססת תירס שהינו תוצר של הנדסה גנטית. עקב כך מדובר בחומר מזון שהינו עני ביסודות קורט.
לכאורה האוכל שאנו אוכלים הינו בריא כי הוא דל שומן, וחסר סוכר. למעשה חלק גדול מן האוכל מכיל פחמימות בכמות עודפת.
מדוע כדאי לעבור לתזונה קטוגנית? הקליקו לקריאה

חשוב לכן להחליף שתיה של משקאות קלים בשתיה של תה או משקאות צמחים שמכילים נוגדי חמצון.

יש להחליף צריכה של מוצרי חלב דלי שומן בצריכה של יוגורט טבעי כגון קפיר ועדיף בייצור ביתי.

יש להחליף צריכה של שמנים כגון קנולה או סויה בצריכה של שומן בריא כגון שמן זית, קוקוס או חמאה.

יש להעדיף בשר ממקור חיה שגודלו באחו לעומת חיות שגודלו ברפתות גידול תעשייתי.

השפעת מתח על חוסר בחומרי מזון
המעי הינו המוח השני. לאורך המעי ישנם מיליונים רבים של תאי עצב המתקשרים ישירות למוח ומנתרים כל העת את פעילות המעי ותושביו שהינם חיידקים ויצורים מיקרוסקופים אחרים. מצבי עקה גורמים לשינוי של פעילות הנוירונים של המעי. עקב כך, נגרם שוני בפעילות המעיים – שלשול, בחילות, עצירות וכו'. שינוי פעילות המעי משנה את תכולת המיקרוביום – אותו עולם גדול של יצורים החי בתוך המעיים. עקב כך, משתנה יכולת פרוק האוכל ויצור חומרי גלם שונים.

דרך מעניינת להסדרת פעילות מעיים הינו שימוש בקנאביס.
אומנם לא מדובר בהתוויה רשומה במדינת ישראל, אך במקרים רבים בהם פעילות המעי אינה סדירה כמו למשל במטופלים עם כאבים כרוניים שנוטלים אופיאטיים או חולות פיברומיאלגיה, הרי השימוש בקנאביס מביא להסדרת פעילות המעי.

השפעה של התייבשות
התייבשות גורמת בצורה מוזרה לדחף לסוכר. הסיבה הינה כי לאחר מאמץ חריג בו יש צורך בשחרור של גליקוגן מן השריר, יש צורך של מים כדי לפרק מולקולות של סוכר מהגליקוגן. יש צורך בכמויות יחסית גדולות של מים בסדר גודל של שלושה עד חמישה ליטר ליום. ברור לי, אומר ד"ר דרור רובינסון, כי המדובר בכמויות גדולות יותר מאשר רובנו שותים. ואכן רובנו לא שותים מספיק ולכן נמצאים ביובש מסוים, שגובר בעיקר בעובדים השובים במשרד רוב שעות היום, שם המזגנים פועלים כל העת ומייבשים את האויר.
יש לציין כי ההערכה הינה ש 75% מהאמריקאים סובלים מהתייבשות כרונית.
ההמלצה הינה לשתות בערך 2 כוסות מים בבוקר.

חומציות נמוכה בקיבה
חומציות נמוכה בקיבה לעיתים באה לידי ביטוי בדחף לחמוצים ופרות הדר. הפרעה של חומציות בקיבה נובעת לעיתים בגלל טיפול רפואי כמו טיפול עם חומרים נוגדי חומצה (למשל תרופות מעכבות משאבות פרוטון).
המשמעות של חומציות חסרה בקיבה באה לידי ביטוי במספר ממדים בריאותיים. החומציות של הקיבה הינה קריטית לניקוי המזון מעומס חיידקי. ללא חומציות מספקת מגיע עומס חיידקי רב למעי ויש לכך משמעות כי כאמור המעי הינו המוח השני. הגעה של מזון לתריסריון שלא עבר החיטוי על ידי מיץ קיבה עם חומציות גבוהה יגרום לשינוי המיקרוביום. שינוי זה יגרום לשינוי של צורת ניצול המזון ולעיתים קרובות גורם לדחפים לאכילה בעיקר של פחמימות וסוכרים (כלומר הגוף מתנגד למצב הקטוגני הרצוי )
מה שחמור לא פחות הינו העובדה שללא חומציות מספקת חלק גדול מן הויטמינים לא יספגו.

לכן ישנה חשיבות רבה להוסיף לתזונה אוכל שעבר התססה. דוגמאות למזון כזה הינן יוגורט מותסס, חומץ תפוחים, כרוב חמוץ ועוד.

כיצד מעלים חומציות בקיבה?
1. שתיה מרובה מחוץ לזמן הארוחות של מים
2. לא לשתות הרבה בעת ארוחה המכילה בשר
3. צריכה של ג'ינגר טרי
4. לא לשתות לפחות שעה לאחר ארוחה
5. שימוש בחומץ תפוחים
6. צריכה של ירקות מוחמצים

« פוסט קודם
פוסט הבא »
פופולארי
חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית
כללי

חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית

ד"ר דרור רובינסון 11 בינואר 2020

דלקת מפרקים נוונית הינה נפוצה ביותר בהזדקנות. למעשה, היא כה נפוצה שיש הסבורים שהינה בלתי נמנעת בהזדקנות. למעשה נראה כי

סקירה יומית
עקבו אחרינו
Tweets by drorrobinson
תן לנו לייק
פיברומיאלגיה וקנאביס רפואי
קנאביס רפואי לכאבי גב
קטגוריות
  • דיאטה קטוגנית (6)
  • כללי (24)
  • מזונות מסוכנים לבריאות (4)
  • מניעת סוכרת (9)
  • תזונה נכונה (18)
כל הזכויות שמורות לד"ר דרור רובינסון
תנאי שימוש באתר   הצהרת נגישות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס