מקדונלד בשעתו המליץ על צריכה של לפחות 200 גרם פחמימות ביום כדי לשמור על תפקוד המוח ולמנוע פרוק שרירים.
המלצה זו אינה מבוססת ככל הנראה על נתונים קליניים כלשהם.
להפך, נראה כי אין מנת מינימום של פחמימות שדרושה לצורך תזונה של בני אדם.
כלומר, ניתן שלא לאכול כלל פחמימות והתפקוד של המוח והשרירים לא יפגע כלל ועיקר.
מדוע מרבית העוסקים בתזונה ממליצים על דיאטה דלת שומן?
בעיקר בגלל החשש שצריכה מוגברת של שומנים תביא לעליית הכולסטרול בדם.
ידוע כי ערך גבוה של כולסטרול בדם הינו סימן לאירועים לבביים ומוחיים ולכן רצוי לכאורה להוריד את רמת הכולסטרול בדם.
מדוע אומר ד"ר רובינסון ש"לכאורה" רצוי להוריד את רמת הכולסטרול בדם?
מאחר ויתכן שעלית הכולסטרול אינה הסיבה לאירוע המזיק אלא קשורה לנזק ראשוני של כלי הדם ומתרחשת בד בבד עם הפגיעה בכלי הדם. במצב זה הטיפול להורדת כולסטרול עלול שלא להועיל בהורדת האירועים התחלואתיים ממקור כלי דם.
יש לזכור כי הכולסטרול ה'טוב' שקרוי HDL עולה כאשר צורכים שומן בתזונה.
חומצות שומן רוויות מעלות HDL יותר מחומצות שומן לא רוויות.
לכן לכאורה יש עדיפות לצריכה של שומנים כגון חמאה ושומן רווי של בשר לעומת שמן צמחי כגון סויה או קנולה.
מאידך, צריכה של פחמימות מעלה את הכולסטרול ה'רע' – LDL – כמו גם את הטריגליצרידים.
לכן, נראה כי ישנה עדיפות לתזונה דלת פחמימות על פני תזונה עשירה בפחמימות.