בחודש אפריל 2019 הוצג מאמר מעניין בכנס האיגוד האירופאי לקרדיולוגיה.
במחקר נבדקו מעל 200,000 איש בחמש יבשות (כך שלמעשה המחקר משקף את התזונה העולמית לכל הגזעים).
נראה כי אכילה של בשר ומוצרי חלב מלא מורידה את הסיכון להתקפי לב עד כדי 22% וכן את הסיכון לתמותה מוקדמת ב – 25%.
פרופ' אנדרו מנטה מקנדה מסביר כי המינון חשוב, וניתן להראות ההשפעה המיטיבה עד למינון מסוים שנבדק. המינון עליו הוא מדבר הינו 6 פרוסות של גבינה שמנה או שלוש כוסות של יוגורט מלא ליום.
יש לזכור כי לא מדובר במוצרים דלי שומן אשר הינם מהווים גירוי חזק להפרשת אינסולין ויכולים להיות מסוכנים לבריאות במידה ואנשים סובלים מעמידות לאינסולין (ההערכה לגבי ארצות הברית הינה שבין 50 ל 80 אחוז מן האנשים מראים סימנים של עמידות לאינסולין).
פרופ' סאלים יוסוף, שהינו אחד המחברים של המחקר, מציין כי מחקר זה משנה את התפישות המקובלות לגבי תזונה.
יש לזכור כי מי שעוקב אחר תזונה קטוגנית מודע היטב לחשיבות של חלבון בכמות מדודה. לגבי תזונה קטוגנית בצמחונים ארחיב בעתיד. עם זאת יש לזכור כי ישנה חשיבות רבה לתזונה הכוללת חלבון בכמות מתונה ומאידך שומן מסוג שהינו אנטי דלקתי.
לרוע המזל רוב השומנים מן הצומח אינם כאלו (למעט שמן קוקוס ושמן זית). לכן קל יותר לנקוט בתזונה קטוגנית שכוללת מוצרים מן החי, וכפי שעולה ממחקר זה גם בריא יותר.
יש לזכור כי לפי ההנחיות התזונתיות לאמריקאים ("DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS" ) רצוי לאכול בכל יום –
6 עד 11 מנות של לחם ופסטה ומוצרי חיטה עם סוכר ושמן מוסף,
3-4 מנות של ירקות עם שמן מוסף,
2-4 מנות של פירות כאשר לא נעשית אבחנה בין פירות שיוצרים היפרגליצמיה (רמת סוכר גבוהה) מהירה לבין כאלו עם תגובה מתונה יותר של סוכר ובעקבותיו אינסולין.
כמו כן מומלץ לצרוך 2-3 מנות של בשר דגים וביצים
וכן 2-3 מנות של חלב ומוצריו עם סוכר מוסף!
בנוסף יש להימנע מצריכה של שומן וסוכרים (סופגניות – לא)
הקליקו כאן לפירמידת המזון האמריקאית
לפי תוצאות המחקר החדשני שבוצע, נראה כי ניתן לשלול לחלוטין את ההנחיות התזונתיות לאמריקאים כמיושנות ויש צורך בחשיבה מחודשת על תזונת בני האדם ובעיקר תזונתם של אנשים חולים.