• Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • YouTube
  • LinkedIn
ד"ר דרור רובינסון – תזונה למניעת מחלות
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
ראשי » כללי » גלוטתיון לטיפול במחלת מעי דלקתית ומחלת מעי רגיז

גלוטתיון לטיפול במחלת מעי דלקתית ומחלת מעי רגיז

30 ביולי 2020 23:53

אחת המחלות שמגיבה היטב לקנאביס רפואי הינה מחלת מעי דלקתית כמו גם מעי רגיז. תופעה זו הינה שכיחה ביותר בחברה המערבית ככל הנראה עקב הפרעה של איכות התזונה כמו גם מספר חומרים כימיים אליהם אנו נחשפים באורח שגרתי.

ברור כי טיפול בקנאביס אינו הטיפול הראשון הרצוי ויש למצות טיפול מלא אצל גסטרואנטרולוג.  עם זאת, חלק מן האנשים עדיין מראים תסמינים למרות טיפול יעיל עם תרופות ביולוגיות ואחרות. במקרים אלו, לעיתים ניתן לשקול טיפול משלים ונוסף עם קנאביס. חשוב לבצע טיפול זה תוך מעקב אצל גסטרואנטרולוג שישלול פגיעה עקב התקדמות הדלקת למרות תחושה טובה של המטופל.

לאחרונה ישנן עדויות שגם טפולים אחרים יכולים להועיל. גלוטתיון הינו אחד החומרים היעילים להורדה של תהליכים דלקתיים בגוף בעיקר בגלל היותו נוגד חמצון יעיל ביותר.

אנשים עם מחלת מעי דלקתית\רגיז  סובלים מתהליך דלקתי במעי ולפי מאמרים מסוימים ישנה הפרעה ביכולת סינתזה של גלוטתיון.

לאחרונה טיפול בגלוטתיון הראה הצלחה בריפוי קורונה.

חומר אחר שהראה יעילות מסוימת בטיפול במחלת מעי דלקתית\מעי רגיז הינו אלפה מתיל ציסטאין. חומר זה הינו חומר מוצא לסינתזה של גלותטיון.

כיום נראה כי במטופלים במחלת מעי דלקתית או מעי רגיז המקבלים קנאביס, ישנו הגיון רב בהוספה של גלוטתיון כטיפול נוסף טבעי עם מעט מאוד סיכונים.

שינוי תזונתי הינו חשוב מאוד כדי לשלוט בתסמיני מחלות אלו:

תזונה למחלות מעי דלקתיות - זרעי צ'יה
זרעי צ'יה

יש להקפיד על הימנעות ממוצרים מהנדסה גנטית GMO (genetically modified organism), מסביר ד"ר דרור רובינסון. הקפדה כזאת דורשת הוצאה של מרבית האוכל התעשייתי שלרוב מכיל תירס מהנדסה גנטית ושמנים עשירים באומגה 6 שהינם בעלי נטיה ליצור דלקת (שמן סויה, שמן כותנה ושמן קנולה בולטים מאוד לרעה).

מבין סוגי האוכל הבריאים למחלות אלו ניתן להזכיר בשר (לא קפוא ולא מוזרק), ביצים, ירקות כגון קייל, אגוזים וכן זרעי צ'יה.

 

« פוסט קודם
פוסט הבא »
פופולארי
חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית
כללי

חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית

ד"ר דרור רובינסון 11 בינואר 2020

דלקת מפרקים נוונית הינה נפוצה ביותר בהזדקנות. למעשה, היא כה נפוצה שיש הסבורים שהינה בלתי נמנעת בהזדקנות. למעשה נראה כי

סקירה יומית
עקבו אחרינו
Tweets by drorrobinson
תן לנו לייק
יתרונות בריאותיים של פטריות
קנאביס רפואי לכאבי גב
קטגוריות
  • דיאטה קטוגנית (7)
  • כללי (28)
  • מזונות מסוכנים לבריאות (4)
  • מניעת סוכרת (15)
  • תזונה נכונה (33)
כל הזכויות שמורות לד"ר דרור רובינסון
תנאי שימוש באתר   הצהרת נגישות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס