הרפואה ההוליסטית מדגישה את חשיבותה של התזונה לבריאותנו, אומר ד"ר דרור רובינסון, אורתופד מומחה החוקר את נושא התזונה למניעת מחלות.
אחד מסוגי האוכל המסוכנים לצריכה הינו אוכל מטוגן.
מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה (BMJ 2019;364:k5420) מדגיש את הקשר בין צריכה ולו של מנה אחת לשבוע של אוכל מטוגן (עוף מטוגן, דגים מטוגנים וכו') לבין תמותה ותחלואה לבבית.
נראה כי אפילו צריכה מתונה כזאת מעלה את סיכויי התמותה בכ- 8%. חשוב לדעת: צ'יפס מטוגן מסרטן וגם גורם להזדקנות.
בצריכה של אוכל מטוגן יש לשים לב לסוג השמן שמשמש בטיגון.
שמן ישן יותר הינו מחומצן יותר ומסוכן יותר לצריכה.
ברוב המסעדות המזון מטוגן בשמן רותח שבו מטוגנים מוצרים רבים. שמן כזה מכיל מוצרי חמצון הקרויים AGE וגורמים להזדקנות של רקמות הגוף.
לכן יש להקפיד להימנע מצריכה של אוכל מטוגן במסעדות.
בבית יש להקפיד על שימוש בשמן קוקוס אורגני או חמאה לטיגון לעומת שמן קנולה או שמן סויה.
ומה לגבי שמן זית? שמן זית לא מתאים לטיגון כי אינו מגיב טוב לחמצון.
לכן ההמלצה היא בכל מקרה להימנע מטיגון מזון.