אנחנו מודעים היטב למחלות הקשות שנגרמות בגלל צריכה מוגזמת של סוכר.
בארצות הברית כיום הצריכה של סוכר מגיעה ל 33 קג' לשנה לכל בן אדם!
נראה כי קיים קשר ישיר לצריכה מופרזת זאת של סוכר ומחלת הסוכרת וההשמנה.
מחקר מעניין שפורסם לאחרונה ב Nat Rev Endocrinol – עיתון רפואי ידוע למדי, מציין כי 6 ממתיקים מלאכותיים נפוצים הינם רעילים לאוכלוסיית החיידקים של המעי.
אוכלוסיה זו קרוייה מיקרוביום וחיונית לבריאותם של אנשים.
נראה כי חשיפה לממתיקים מלאכותיים עלולה לגרום להחמרה של מחלת הסוכרת!
המנגנון הינו מורכב ומערב שינוי של אוכלוסיית החיידקים תוך היווצרות נטייה לסוכרת על ידי שינוי מסלולים ביוכימיים בגוף האדם.
המחקר הידוע ביותר בתחום התפרסם בעיתון NATURE על ידי קבוצה בראשותו של פרופסור אלינב מאוניברסיטת בן גוריון.
במחקר זה נמצא כי השינוי של אוכלוסיית החיידקים גורם להתפתחות תחלואה דמוית סוכרת ועמידות לאינסולין.
מאמר נוסף מאנגליה, מוכיח כי גם השימוש בפרוקטוז מסוכן וגורם לשינוי אוכלוסיית החיידקים
זאת תוך היווצרות אוכלוסיית חיידקים שנוטה לכיוון מחלת הסוכרת והפרעות במאזן השומנים בגוף.
נראה לפיכך כי יש להמליץ למטופלים עם סוכרת להימנע לחלוטין ממזונות 'בריאים' המכילים תוספי מחליפי סוכר כגון סכארין, אספרטיים, סוכרלוז, פרוקטוז וכו'.
מחקר בסיסי שערך לאחרונה ד"ר דרור רובינסון, מצביע על היכולת לתקן הפרעה זו על ידי שימוש במרכיבים של צמח הקנאביס.
לאתר ד"ר דרור רובינסון בנושא קנאביס רפואי הקליקו כאן
נראה כי מרכיבים מסוימים של צמח הקנאביס מסוגלים לתקן את מאזן השומנים בגוף ולחסוך מקרי סוכרת נוספים.