יתכן ועוד יצא משהו טוב מהאסון של מגיפת הקורונה. במשך עשרות שנים גורמים שונים בממשלות העולם עיכבו בצורה שיטתית מחקר של השימוש האפשרי של ויטמין C במתן תוך ורידי כדי להציל חולים עם פגיעה ריאתית קשה.
העבודות לגבי האפשרות להציל מטופלים כאלו הינן בנות עשרות שנים עוד מתקופת פרופסור לינוס פאולינג שהיה זוכה פרס נובל. לרוע המזל, מסיבות שונות (אולי אפילו כלכליות) כמעט ולא זכו טיפולים אלו ליישום קליני. כידוע, אין פטנט על ויטמין C ואין רווח גדול במכירה של תרופה זו. מסיבה זו, והיות ולא מדובר בתרופה חדשה ויוקרתית, כמעט ולא הושקעו תקציבי מחקר בבחינת ההשפעה הטיפולית של ויטמין C במינון גבוה על מחלות שונות ובפרט על מחלות זיהומיות.
מדוע ויטמין C יכול למנוע מוות של אנשים עם מחלות שונות?
נראה כי מדובר במולקולה נוגדת חמצון חזקה ביותר. אחת מסיבות המוות מקורונה הינה חמצון חלבונים בדם עקב 'סערת ציטוקינים'. במצבים אלו יתכן ושימוש בויטמין C יביא להתאוששות מערכות הגוף והצלת חיים של המטופל.
לאחרונה (ב- 21 לפברואר 2020) אושרו מספר מחקרים קליניים בסין לגבי שמוש למטרת הצלת חיים בטיפולים על ידי עירוי של מינון גבוה של ויטמין C תוך ורידי.
המינון שיבחן הינו 12 אלף עד 24 אלף מיליגרם ליום בעירוי. החוקר הראשי הינו דר ריצ'רד צ'נג מהונג קונג.
מחקר נוסף הינו של טיפול בכדורי ויטמין C להקל על מטופלים הסובלים מנגיף הקורונה (כאשר מדובר על מניון של 6 גרם ליום).
מחקר שלישי שאושר הינו למנוע זיהום בוירוס הקורונה. פרופסור צ'נג סבור כי כדי למנוע זיהום, יש צורך במתן כמות בינונית של ויטמין C בעירוי.
בשביל לסבר את האוזן, המנון המומלץ של ויטמין C כיום הינו בין 40 ל 120 מג ליום. הווה אומר אנו מדברים על מנון של בערך פי מאה עד פי 500 מהמנון המומלץ כיום.
נראה כי מנון גבוה זה משפר תפקוד של חלבוני הדם והרקמות ומונע מחלות שונות בעיקר מחלות ויראליות כגון קורונה, סארס וכו'.