• Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • YouTube
  • LinkedIn
ד"ר דרור רובינסון – תזונה למניעת מחלות
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
ראשי » מניעת סוכרת » מזון מעובד וסוכרת

מזון מעובד וסוכרת

13 ביולי 2021 14:16

מזון מעובד גורם לסוכרת

מחקר חדש ומעניין מסביר כי אחד מתוספי המזון השכיחים ביותר במזון מעובד בישראל גורם לסוכרת.

מדובר בתוסף מזון שלרוב מסומן באחד מסימונים אלו:

E280 –  חומצה פרופיונית.
E281 –  סודיום פרופיונט.
E282 –  קלציום פרופיונט.
E283 –  פוטסיום פרופיונט

מדובר בחומצת שומן קצרה שיכולה למנוע גדילה של חיידקים במזון ולכן משמשת כחומר משמר.

במחקר נבדקה ההשפעה המורכבת של צריכה של חומר זה על עכברי מעבדה ועל בני אדם.

לקריאת המחקר הקליקו כאן.

מסתבר כי חומר זה מעלה את ריכוז הגלוקגון בדם. גלוקגון הינו הורמון שנוגד פעולת אינסולין.

בגלל התנגדות לפעולת אינסולין נאלץ הלבלב להפריש כמות גדולה יותר של אינסולין, בהמשך נגרמת תנגודת לאינסולין ונטיה לעליה במשקל.  התוצאה הסופית הינה פגיעה בפעילות הלבלב עד כדי התפתחות מחלת הסוכרת.

מעניין גם המנגנון של הפרשת הגלוקגון. אין המדובר בהפעלה ישירה של הלבלב על ידי הפרופיונאט אלא גירוי של המערכת הסימפטטית. המערכת העצבית הסימפטטית הינה מערכת שמופעלת בתנאים של סטרס.

אורח החיים המודרני והחשיפה לרעש, תאורה כחולה ממסכים וכן קרינה לא מייננת מרשתות סלולאריות ומכשירי חשמל שונים, כולם נוטים להפעלה מוגזמת של המערכת הסימפטטית.

השילוב של מצבי סטרס וכן רמת גלוקגון גבוהה נוטה לפגוע בפעילות האינסולין ומחיש את התפתחות מחלת הסוכרת.

אילו התערבויות מעכבות את המערכת הסימפטטית?

בעיקר הפחתה של מצבי סטרס וזאת על ידי מנוחה, מוזיקה מרגיעה וכן נשימות עמוקות.

טכניקות נשימה נלמדות בעיקר בשיטות של מזרח אסיה כגון יוגה, צ'י קונג וטאי צ'י.

נשימות עמוקות ואיטיות נוטות ליצור הפעלה של המערכת הפאראסימפטטית ועקב כך בצורה משנית לשיפור איזון של סוכר בדם.

כמובן יש להדגיש את החשיבות של מניעת צריכה של אוכל תעשייתי היות ויש לשים לב היטב לתוספים לאוכל התעשייתי שחלקם מסוכנים.

« פוסט קודם
פוסט הבא »
פופולארי
חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית
כללי

חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית

ד"ר דרור רובינסון 11 בינואר 2020

דלקת מפרקים נוונית הינה נפוצה ביותר בהזדקנות. למעשה, היא כה נפוצה שיש הסבורים שהינה בלתי נמנעת בהזדקנות. למעשה נראה כי

סקירה יומית
עקבו אחרינו
Tweets by drorrobinson
תן לנו לייק
יתרונות בריאותיים של פטריות
קנאביס רפואי לכאבי גב
קטגוריות
  • דיאטה קטוגנית (7)
  • כללי (28)
  • מזונות מסוכנים לבריאות (4)
  • מניעת סוכרת (15)
  • תזונה נכונה (33)
כל הזכויות שמורות לד"ר דרור רובינסון
תנאי שימוש באתר   הצהרת נגישות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס