• Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • YouTube
  • LinkedIn
ד"ר דרור רובינסון – תזונה למניעת מחלות
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
ראשי » דיאטה קטוגנית » האם תזונה קטוגנית משפרת את תפקוד הלב?

האם תזונה קטוגנית משפרת את תפקוד הלב?

11 באוקטובר 2020 11:14

דיאטה קטוגנית ותפקוד הלב

מחקר קטן אך חשוב, שבוצע בשנת 2014, מצביע על האפשרות לתקן אי ספיקת לב על ידי תזונה קטוגנית באנשים סוכרתיים עם מחלת לב.

במחקר זה נבדקו 16 אנשים בכל קבוצה שטופלו במשך 3 שבועות בתזונה קטוגנית.

נבדק התפקוד הדיאסטולי של הלב. כמו גם רמות כולסטרול וטריגליצרידים ואינסולין.

נמצא כי –

דיאטה דלת שומן או דלת סוכר מורידה את רמת הכולסטרול והסוכר בדם.

עם זאת, נמצא כי רמת האינסולין ירדה רק עם דיאטה דלת פחמימות. כמו כן נצפה שפור בתפקוד הלב.

נראה כי שיפור זה נובע משיפור ביכולת התכווצות הלב על ידי שפור פעילות מיטוכונדריות.

ידוע כי גופי קטו הקיימים בתזונה דלת פחמימות חודרים למיטוכונדריות ומשפרים את התפקוד שלהן.

באיזה שמן כדאי להשתמש בתזונה קטוגנית? הקליקו כאן לקריאת הכתבה

(לקריאה נוספת על תוצאות מחקר זה IJC Metabolic & Endocrine, Volume 2, March 2014, Pages 11-18)

« פוסט קודם
פוסט הבא »
פופולארי
חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית
כללי

חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית

ד"ר דרור רובינסון 11 בינואר 2020

דלקת מפרקים נוונית הינה נפוצה ביותר בהזדקנות. למעשה, היא כה נפוצה שיש הסבורים שהינה בלתי נמנעת בהזדקנות. למעשה נראה כי

סקירה יומית
עקבו אחרינו
Tweets by drorrobinson
תן לנו לייק
יתרונות בריאותיים של פטריות
קנאביס רפואי לכאבי גב
קטגוריות
  • דיאטה קטוגנית (7)
  • כללי (28)
  • מזונות מסוכנים לבריאות (4)
  • מניעת סוכרת (15)
  • תזונה נכונה (33)
כל הזכויות שמורות לד"ר דרור רובינסון
תנאי שימוש באתר   הצהרת נגישות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס