מחקר קטן אך חשוב, שבוצע בשנת 2014, מצביע על האפשרות לתקן אי ספיקת לב על ידי תזונה קטוגנית באנשים סוכרתיים עם מחלת לב.
במחקר זה נבדקו 16 אנשים בכל קבוצה שטופלו במשך 3 שבועות בתזונה קטוגנית.
נבדק התפקוד הדיאסטולי של הלב. כמו גם רמות כולסטרול וטריגליצרידים ואינסולין.
נמצא כי –
דיאטה דלת שומן או דלת סוכר מורידה את רמת הכולסטרול והסוכר בדם.
עם זאת, נמצא כי רמת האינסולין ירדה רק עם דיאטה דלת פחמימות. כמו כן נצפה שפור בתפקוד הלב.
נראה כי שיפור זה נובע משיפור ביכולת התכווצות הלב על ידי שפור פעילות מיטוכונדריות.
ידוע כי גופי קטו הקיימים בתזונה דלת פחמימות חודרים למיטוכונדריות ומשפרים את התפקוד שלהן.
באיזה שמן כדאי להשתמש בתזונה קטוגנית? הקליקו כאן לקריאת הכתבה
(לקריאה נוספת על תוצאות מחקר זה IJC Metabolic & Endocrine, Volume 2, March 2014, Pages 11-18)