• Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • YouTube
  • LinkedIn
ד"ר דרור רובינסון – תזונה למניעת מחלות
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות ד"ר דרור רובינסון
  • בלוג תזונה נכונה
  • צור קשר
ראשי » תזונה נכונה » תזונה נוגדת דלקת בעידן הקורונה

תזונה נוגדת דלקת בעידן הקורונה

5 במאי 2020 12:11

תזונה למניעת וירוס הקורונה

במשבר מגיפת הקורונה הנוכחית, נתקלנו בתופעה של דלקת קשה תוך גופית כלומר, וירוס מעורר תגובה דלקתית קשה. תגובה דלקתית זו גורמת לפגיעת איברים נרחבת עד מוות.
צריך לזכור כי תגובה דלקתית הינה חיונית לשם שמירה על בריאות, היות ותגובה דלקתית מאפשרת ניקוי הגוף מגורמי תחלואה כולל חיידקים ווירוסים. עם זאת, יש להבחין בין תגובה דלקתית זמנית מדודה ויעילה שנועדה לרפא בעיה נקודתית: חבלה, זיהום, מחלה כולל אפילו סרטן לבין תגובה דלקתית כרונית.

לצערנו, החיים בתרבות הצריכה המערבית, גורמים למרבית האנשים להיות במצב של דלקת כרונית. הערכות שונות לגבי האוכלוסיה האמריקאית נעות בין 30% – 80%. הסיבות לכך הינן מורכבות וכוללות תזונה מבוססת אוכל תעשייתי, השמנה, מיעוט בפעילות גופנית, זיהום אויר וחוסר בויטמין D.
כאשר מתקיימת תגובה דלקתית כרונית בגוף, נוצרים בגוף רדיקלים חופשיים. מהם רדיקלים חופשיים? מדובר במולקולות המכילות עודף של מטען חשמלי שלילי בצורה של אלקטרון נוסף. במקרה כזה ישנה נטייה גדולה של הרדיקל החופשי לחמצן חומרים שונים בתא. חמצון חומרים אלו הורס אותם כמו שחלודה הורסת מכשיר מברזל.

מתי נוצרים רדיקלים חופשיים בכמות גדולה בגוף?
לדוגמא בעת חשיפה לקרינה, כולל קרינה לא מייננת האופיינית לטלפונים סלולאריים, עישון טבק, חשיפה למתכות כבדות וחומרי הדברה.
איך ניתן להתנגד ליצור רדיקלים חופשיים? על ידי הוספה של נוגדי חמצון – קרויים גם אנטי אוקסידנטים.

מהם נוגדי החמצון החזקים? ויטמין C, ויטמין A, ויטמין E, ביופלבנואידים (נמצאים בעושר רב בצמח הקנאביס בתנאי שלא הוקרן ואם מדובר במיצוי הרי רק במיצוי שהינו ספקטרום מלא – FULL SPECTRUM). חומרים אחרים שהינם נוגדי חמצון הינם פוליפנולים המצויים בקליפה של ענבים – רזברטרול וכן בתה ירוק.
אנתוציאנינים שהינם אופייניים לצמחי קנאביס בעלי פריחה כחולה-סגולה, קרוטן שמצוי בעיקר בגזר, אליצין שמצוי בעיקר בבצל, כורכומין המצוי בטורמריק וכן פיפרין בפלפל שחור.

מהם המזונות המורידים דלקת?
הכי מפורסם לפי רפואת האיורבדה הינו הכורכום. כורכום טרי מכיל חומר הקרוי כורכומין שהינו נוגד חמצון יעיל.
בניסויי חיות הוכח כי כורכומין מוריד רמת חלבון דלקתי הקרוי CRP. מדד זה הינו מדד חשוב למידת הדלקתיות בגוף.
כורכומין הינו טיפול יעיל להורדת כאבים הקשורים לדלקת מפרקים כולל אוסטאוארתריטיס ומאפשר שיפור של טווח הליכה.
כורכומין מוריד גם רמות של סוכר בדם. במגיפת הקורונה הנוכחית נראה כי אנשים עם סוכר גבוה בדם, גם שאינם סוכרתיים, נוטים מאוד להיפגע מן הוירוס ולחלות באופן קשה יותר.

חומר אחר שחשוב לכלול בתזונה כדי להוריד דלקת הינן חומצות שומן מסוג אומגה 3. חומצות אלו נפוצות מאוד בצמח ההמפ HEMP שהינו בן דוד של קנאביס סטיבה. זרעי צמח זה שהינם חוקיים לצריכה במדינת ישראל מכילים כמות גדולה של ALA חומצה אלפה לינולאית (כמות ניכרת יש גם באגוזים, זרעי צ'יה ועוד)

שתי חומצות אומגה 3 נוספות הינן EPA ו DHA חומצות אלו מצויות בעיקר בדגי מים עמוקים. אין הרבה דגים מסוג זה בארץ ולכן יתכן והפתרון הטוב ביותר הינו לצרוך אותן כתוסף מזון. יש לשים לב כי המדובר בתכשיר שמשווק בצורה המונעת חמצון של חומצות השומן האלו. צריכה של חומצות שומן אלו מורידה רמת CRP כמו גם רמה של גורם שעתוק בשם NF קפה שהינו חשוב ליצירת דלקת.
ישנן מספר פטריות שיכולות למנוע דלקת כולל פטרית צ'אגה שמיובאת מרוסיה, פטרית ריישי מיפן, וכן פטרית קורדיספס שהינה מרכיב חשוב של רפואה טיבטית. מנגנון הפעולה הינו שונה. בזמן שמיצוי של פטריית ריישי מראה יכולת למניעת הזדקנות ואפילו הצערה של הגוף, הרי קורדיספס מעלה פעילות של אנזים בשם SOD שמונע דלקת.

תה ירוק מכיל פוליפנולים. הפוליפנולים בתה ירוק קרויים קטכינים. חומרים אלו הינם בעלת השפעה נוגדת דלקת במנגנון של הורדת רמת ציטוקינים. אנו מודעים היטב כי מרבית המתים מן הקורונה כיום נפגעים מתהליך שנקרא סערת ציטוקינים. לכן הורדת רמת הציטוקינים יכולה לעכב לכאורה את הנזק הרקמתי שנגרם על ידי הקורונה.

הפרי היעיל ביותר להורדת דלקת הינו BLUEBERRIES – אוכמניות. יש להבחין בין הפרי הכחול שהינו עשיר באנתוציאנינים ויעיל להורדת דלקת לבין הפרי האדום שאינו כולל פעילות זו. מנגנון הפעולה הינה הרס ישיר של רדיקלים חופשיים על ידי תיקון נזק של חומר גנטי DNA ומניעת חמצון DNA .

« פוסט קודם
פוסט הבא »
פופולארי
חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית
כללי

חמשת סוגי האוכל הגרועים ביותר לאנשים עם דלקת מפרקים נוונית

ד"ר דרור רובינסון 11 בינואר 2020

דלקת מפרקים נוונית הינה נפוצה ביותר בהזדקנות. למעשה, היא כה נפוצה שיש הסבורים שהינה בלתי נמנעת בהזדקנות. למעשה נראה כי

סקירה יומית
עקבו אחרינו
Tweets by drorrobinson
תן לנו לייק
פיברומיאלגיה וקנאביס רפואי
קנאביס רפואי לכאבי גב
קטגוריות
  • דיאטה קטוגנית (6)
  • כללי (24)
  • מזונות מסוכנים לבריאות (4)
  • מניעת סוכרת (11)
  • תזונה נכונה (19)
כל הזכויות שמורות לד"ר דרור רובינסון
תנאי שימוש באתר   הצהרת נגישות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס