אבוקדו– אבוקדו הינו פרי שמכיל שומן בכמות גדולה, השומן באבוקדו הינו מסוג של שומן לא רווי. חלקו לא רווי בקשר בודד וקרוי בשפה מקצועית MUFA וחלקו לא רווי במספר אזורים וקרוי PUFA
נראה כי חומצות שומן לא רוויות אלו נוטות להוריד את הרצון לאכול, מסייעות להורדת רמת אינסולין בדם וכן משפרות מבנה ממברנות התאים.
דגי ים שמנים: דגי ים שמנים מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3. חומצות אלו הינן נוגדות דלקת ועל ידי כך משפרות את האיזון המטבולי ומקטינות את הסיכון לסוכרת. הדגים העדיפים הינם סלמון, הליבוט, מקרל וטונה. בשימורי טונה יש להעדיף לקנות שימורי טונה במים ולהוסיף שמן בריא מסוג קוקוס, או אבוקדו.
שום ובצל מורידים רמת סוכר בדם ככל הנראה בגלל תכולה של חומר בשם אליצין שנותן את הריח האופייני. למטופלים סוכרתיים מומלץ להקפיד על צריכה גבוהה של שום טרי או אפוי על בסיס יומי.
צריכת פירות ככלל אינם רצויה עבור אנשים סוכרתיים בגלל תכולה של פרוקטוז הקרוי סוכר פירות. חלק מן הפירות הינם פחות מזיקים למשל דובדבנים ואשכוליות. הערך הגליקמי נמוך יחסית בפירות אלו והם עדיפים על פני תפוחים, תפוזים או אגסים.
אכילה של עלים ירוקים חיונית לבריאות המעי והגוף. יש לאכול כ- 300 גרם ליום כדי להוריד את הסיכון לסוכרת ב 14 אחוז. עדיף אכילה של עלים כגון קייל וכרוב, אך גם חסה ותרד מסייעים במניעה של סוכרת.
זרעי צ'יה אינם משפיעים על מאזן גליקמי אך יכולים להוריד את רמת הכולסטרול LDL ואת הטריגליצרידים, בכך מסייעים בעקיפין לשיפור מאזן הסוכר בדם. כמו כן הם מעכבים דלקת בגלל תכולה גבוהה של חומצות אומגה 3.
אוכמניות ותות עץ מכילים פרוקטוז ולכן מעלים ערכי סוכר בדם אולם בדומה לאשכולית בגלל תכולה של אנתרוציאנין גורמים לעידון של קפיצת רמת הסוכר בדם. עקב כך צריכה שלהם מורידה את רמת האינסולין בגוף.
שקדים נוטים להוריד את רמת הסוכר בדם, מומלצת צריכה של 50 גרם שקדים ליום (אגוזים בעלי ערך דומה הינם מקדמיה ואגוז ברזיל). לא רצוי לצרוך קשיו בגלל שמכיל רמות גבוהות של סוכר. יש להימנע מצריכה של אגוזים קלויים אשר לרוב עברו קליה בשמן לא איכותי המכיל חומצות אומגה 6 – שמן כזה גורם לעליה ברמת הדלקת בגוף.
רצוי להימנע לחלוטין מצריכת דגנים, חריג אפשרי הינו חיטה ירוקה (פריקה Freekeh) שניתן לצרוך בכמויות קטנות (אך גם אופציה זו אינה מומלצת)
הסיכון בחיטה הינו לא רק בגלל תכולת הסוכר הגבוהה, אלא בגלל הרעילות השכיחה של גלוטן.
יש לזכור כי במידה וצורכים את הגרעינים, יש לצרוך אותם שלמים ובשום אופן לא כקמח או טחונים.
כאשר טוחנים גרעינים עולה מאוד שטח הפנים שלהם והם הופכים להיות מסוכנים לצריכה של מטופלים סוכרתיים.
ביצים מכילות כולסטרול, מצד שני מחקרים רבים מצביעים על כך שצריכת ביצים אינה משפיעה לרעה על רמת הכולסטרול LDL, מאידך בהיות ביצים בעלות ערך גליקמי של אפס, צריכת ביצים אינה מעלה את רמת האינסולין ורצויה במטופלים סוכרתיים.
צריכת קפה מורידה את הסיכון לסוכרת ככל הנראה בגלל תכולה של חומר הקרוי AMP מעגלי.
לא ברור אם עדיף קפה ללא קפאין או עם קפאין. החשש של ד"ר דרור רובינסון לגבי קפה ללא קפאין הינו השיטה בו מוציאים את הקפאין מן הקפה, שיטה זו עלולה לגרום לשאריות רעילות להישאר בגרעיני הקפה. לכן ככל הנראה עדיף קפה עם קפאין. רצוי לקנות פולים טריים ולקלות בעצמנו. אין להוסיף כל ממתיק לקפה (גם לא ממתיק דל קלוריות בגלל הרעילות של ממתיקים אלו וכמובן שלא להוסיף סוכר). אם מוסיפים חלב יש להוסיף שמנת מתוקה או חלב מלא ולהימנע מחלב דל שומן אשר מסוכן למטופלים סוכרתיים.
לרוב דיאטניות יגדירו אוכל כבטוח לסוכרתיים במידה והציון הגליקמי שלו הינו 55 או פחות.
בדיאטה הקטוגנית עדיף מאוד למצוא מזונות עם אינדקס גליקמי של 0 – דבר שעשוי להביא לריפוי מחלת הסוכרת.